Om redskapene fra DeWit - Hageredskaper.no

Om redskapene fra DeWit

 

DE WIT - BÆREKRAFTIG OG MILJØVENNLIG - vi tør påstå at dette er de mest bærekraftige redskapene i handel!

Helt siden 1898 har navnet DeWit vært synonymt med godt håndverk, god kvalitet og pålitelighet. En hollandsk familiebedrift som kombinerer håndverk med tradisjon. En bedrift som ikke er redd for innovasjon. Å velge DeWit er en garanti for den aller beste kvaliteten og utvalget i smidd redskap!

DeWit er nå en fjerdegenerasjons familiebedrift lokalisert nord i Nederland. De holder fast på gode arbeidsvilkår for sine ansatte og har unngått utflagging av produksjonen til Østen som så mange andre har gjort. DeWit sine redskaper er smidd delvis for hånd, delvis i samarbeid mellom mann og maskin. 

Stålet, SSAB-Boronstål fra Sverige,  er høykvalitetsstål som herdes og slipes skarpt under produksjonen. 

Alle redskapene kan slipes opp.

Dette stålet brukes fordi det er sterkt og kan herdes, men det ruster hvis det utsettes for vann. Derfor anbefaler vi at redskapen oppbevares tørt, og at de etter bruk skylles av. Før vinteren kan redskapen, både skaft og stål, med fordel settes inn med olje, hvis man vil ta godt vare på de og de skal holde seg pene, men det er ikke nødvendig. Rusten forsvinner ved bruk, det kan eventuelt pusses vekk med sandpapir. Eventuell rust vil ikke under noen omstendigheter redusere styrken og kvaliteten på produktene.

Skaft og håndtak produseres også i egen trevarefabrikk, av asketrær som vokser lokalt. 

Hele produktet, og restmaterialer i produksjonen, er 100 % resirkulerbare, og med produksjonen i Nederland, elektrifisert med solceller, gjør dette sannsynligvis DeWit til de mest bærekraftige redskapsprodusentene for Europa.

Godt redskap gir økt arbeidslyst!